18 Şubat 2014 Salı

Team Turkiye MotorSport 2014-02-18

Ey TTM,
Bu haftada herzamanki gibi cok guzel eglendik ve harika yarislar cikarttik. Zaman ne kadar cabuk geciyor, 2014 Sezon 1'in 4'cu haftasina geldik bile   ;)

Bugun, spor ve antremanima ne zaman basladigima bir göz attim ve bu ay 8'ci ayimdaymisim. Gecen yilin mayisinda basladigim antremanim, beklentilerim, karsilastigim zorluklar, tecrubelerim, okuduklarim ve ögrendiklerimi sizlerle paylasayim diyorum.


First thing first though...

Team TÜRKİYE MotorSport Takimi 2014 Sezon 1 - Hafta 3 Sonuclari

- 2014 Sezon 1, Proto & GT Challenge Serisi Toplamda 221 HPD Yariscisindan -
  • Bekir, 291 sampiyonluk puaniyla 12'ci
  • Caner, 214 sampiyonluk puaniyla 28'ci
 
-  2014 Sezon 1, Proto & GT Challenge 3'cu Hafta TT Turnuvasi Sonuclari - Toplam 58 Yariscidan -
  • Caner, 265 puanla 1'ci
  • Bekir, 93 puanla 14'cu
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

- 2014 Sezon 1, GT3 Challenge Serisi Toplamda 2815 Yariscidan -
  • TK, 429 Sampiyonluk puaniyla 116'ci
  • Fevzi, 308 Sampiyonluk puaniyla 307'ci
  • Efkan, 296 Sampiyonluk puaniyla 350'ci
  • Caner, 293 Sampiyonluk puaniyla 358'ci
  • Ozan, 289 Sampiyonluk puaniyla 367'ci
  • Erdem, 222 Sampiyonluk puaniyla 634'ci
  • Enis, 216 Sampiyonluk puaniyla 664'cu
  • Özgun, 125 Sampiyonluk puaniyla 1303'cu
  • Oguz, 89 Sampiyonluk puaniyla 1736'ci

- 2014 Sezon 1, GT3 Challenge 3'cu Hafta TT Turnuvasi Sonuclari - Toplam 500 Yariscidan -
  • Fevzi,223 Sampiyonluk puaniyla 17'ci
  • Caner, 177 Sampiyonluk puaniyla 41'ci
  • TK, 170 Sampiyonluk puaniyla 45'ci
  • Ozan, 93 Sampiyonluk puaniyla 107'ci
  • Enis, 76 Sampiyonluk puaniyla 164'cu
  • Özgun, 55 Sampiyonluk puaniyla 237'ci
  • Erdem, 0 Sampiyonluk puaniyla 474'cu
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

- 2014 Sezon 1, Skip Barber Serisi Toplamda 2630 Yariscidan -
  •  Özgun, 134 Sampiyonluk puaniyla 675'ci

- 2014 Sezon 1, Skip Barber Serisi 3'cu Hafta TT Turnuvasi Sonuclari Toplam 554 Yariscidan -
  • Özgun, 54 Sampiyonluk puaniyla 263'cu
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

- 2014 Sezon 1, iRacing Grand Prix Serisi Toplamda 171 Yariscidan -
  • Caner, 110 Sampiyonluk puaniyla 99'cu

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

- 2014 Sezon 1, Indy Oval Fix Serisi Toplamda 988 Yariscidan -
  • Ozan, 83 Sampiyonluk puaniyla 431'ci
  • Volkan, 70 Sampiyonluk puaniyla 499'cu


- 2014 Sezon 1, Indy Oval Fix 3'cu Hafta TT Turnuvasi Sonuclari - Toplam 279 Yariscidan -
  • TK, 146 Sampiyonluk puaniyla 45'ci
  • Volkan, 83 Sampiyonluk puaniyla 81'ci
  • Ozan, 73 Sampiyonluk puaniyla 96'ci
*******************************************************************************************************


Simdi gelelim Spor ve Antremanimiza   :)

Bu bölum biraz uzundur, burayi sadece okumus olmak icin okumayin lutfen. Ilgini cekiyorsa o zaman yazilani anlayarak ve benimseyerek oku...ve buna baslamadan evvel gec cayini, kahveni veya suyunu al ve sakin, acelen olmadan yeni ve saglikli bir hayata adimini at.



Son yilimda yasadigim degisiklikleri herhalde tum hayatimda yasamamisimdir. Sigarayi biraktim, yemek diyetine girdim sonradan bu diyet "Saglikli beslenmeye" dönustu, hafif yuruyusle baslayan antremanim sonradan sistematik planli ve programli bir hayata dönustu, bu degisikliklerle beraber hayatima 1 kademe daha disiplin ve duzen geldi.

Sigarayi birakmak kolay bir is degildi, hem vucuden - hemde ruhen hazirlanmam sartti. Sigarayi birakmam tamamen kendi istegimden dogan ve uzun zamandirda kafamda konu olusturmus bir problemimdi. 30 yil sigara icmis birisi icin bu hicte kolay olmayacakti. Fakat sigarayi birakmak tahminimden cok daha rahat gecti.

Bilirsiniz...sigarayi birakan cogu kisiler kilo almaya baslar. Bunun en buyuk sebeplerinden biri agzimizi mesgul etmek istememizdir. Leblebi, findik-fistik, cigdem cekirdegi, kabak cekirdegi, daha fazla yemek, cikolata, cips vs. vs. sigaradan kurtulmak icin elimize ne gecirirsek agzimiza ve oradanda migdemize indiririz. Bu sistem cok yanlistir! Kanserden kurtulayim derken sismanlik ve sismanligin getirecegi daha kötu hastaliklara kucak aciyoruz.

Hayatinizda ve özellikle vucudunuzda böyle buyuk bir degisiklik yapmadan evvel sunu 100% anlamaniz ve tum benliginizle benimsemeniz cok önemli. Kan ve Ter harcamadan hicbirseyde ilerleme kaydedemezsiniz! Bunun anlamini kabul ettiginizde basaramayacaginiz is yoktur zaten.



Hikayemize devam edelim...

Kafamda plan yapmaya basladim. Sigarayi birakacam fakat kilo almayacam, bunun yollarini arastirdim ve sonuc diyet kapisina cikti, diyetten cikan sonucta spor oldu. Haliyle coooook uzun zamandir spora full yatirim yapmadigimdan ve 10 yili askin istedigimi migdeye indirdigimden vucudum hem cok hantal, hemde göbek ve belimi yaga bogmustum.

Sigarayi birakacagim gunu belirlemedim, hani su gun, su saat veya su tarihte sigarayi birakacam diye. Sadece kafama belirli bir zaman koydum mesela 2 hafta icinde birakacam diye ve bu 2 hafta icinde iyi bir gunum oldugunda sigaraya sonsuza dek elveda edecektim ve en nihayet öyle olduda. Bazilari icin belirli bir zamanda/tarihte sigarayi birakmak daha uygun bir sistem olabilir...bu insandan insana degisir, önemli olan amaca ulasmak ve ilk basamak olarak su lanet olasi sigarayi birakmak.

Ayni anda yemek diyetine girdim. Daha evvel istedigim zaman istedigimi, istedigim kadarini yiyen ben bu diyete baslayinca karin acligindan sigarayi tamamen unuttum desem yeridir. Aclik gibisi yok anasini satayim...aclik derken tabii ki ac gezinmedim fakat daha evvel her an istedigimi, istedigim kadar yedigimden bir anda duzenli bir sekilde bir diyet programini takip etmeye baslayinca sigaranin ruhunu bile umursamaz oldum   ;)
Daha evvel yazdigim gibi "Dinsizin hakkindan Imansiz gelir" misali.

Her ne kadar artik o diyeti harfi harfine takip etmesemde, o diyetin bana cok faydasi oldu. Bir defa hayatimi 1 kademe daha duzene soktu ve yedigim yemeklerin kalori/yag/seker/protein/enerji miktarlarini ögrenmis oldum. Bunun faydasini halen göruyorum ve ölene kadarda yararini görecem.

Ayni anda hafif yuruyusle basladim, zaten yeterince eziyet cekiyordum diyetten birde spora 100% abansaydim herhalde su an tekrar sigara iciyor ve elime gecen herseyi migdeme indiriyor olurdum. Hayatta hicbirseyin dozunu fazla kacirmayacaksin, yavas yavas ilerlemenin - sabirli olmanin degerini kucumsemeyin! Önemli olan kafanizda bir hedef olusturun ve o hedefinizden sasmayin, en nihayet biraz zaman tutsada hedefinize ulasaksiniz.

Belli bir sistem ve duzene girmen en az 3 ayini alir, bu 3 ay öyle kolay gecmeyecektir ve bircok defa kendi kendinle savas icinde olacaksin fakat pes etmeyip yolundan caymadigin sure elde edecegin sonuc 110% basaridan baska birsey olmayacaktir.
 
3 ay kadar sonra cok önemli dönum noktana ulasmis olacaksin. Hayat bir mucadeledir ve Monotonluk ölumdur cumleleriyle baslayarak durumunuzu tekrar bir elden gecireceksiniz. 3 ay gecmis, sigarayi birakmissin ve ayni anda 2-3 koli vermeyi basarmissindir. Hic kilo vermesen dahi, sigarayi biraktiktan sonra kilo almamis olman bile cok buyuk bir basaridir!

Ilk 3 ay sadece isinma fasliydi, artik forma girme vakti gelmistir. Vucudunu dogru bir sekilde yoracak bir antreman/spor programini yapmani tavsiye ederim. Bu durumda en önemli nokta ölum ve hastalik olmadikca hicbirsey yuzunden ve hicbir sekilde bu programindan caymamandir. Hayatini belli bir duzene koy, bir Program Plani hazirla... örnek olarak. Haftanin 5 gunu saat 20:00'da antremanimi yapacam, buna karar verdigin an bunu degistirmeyeceksin, ona göre program planini cok iyi dusunerek hazirla.
Benim program planim 3 ayliktir, 3 ay boyunca saat gibiyimdir, hazirladigim program planimdan 1 milim uzaklasmamaya buyuk özen gösteriyorum.


- Hangi Spor Programi -
Bu konuda cok sansliyiz beyler. Televizyonlar yayginlasmis (benim kucuklugumde televizyon ve telefon buyuk lukstu), onu gectim cep telefonlari bile yayginlasmis, internet diye bir mucize insanogluna birbirleriyle her turlu akil ve fikri paylasmasina imkan saglamis, tonla saglikli beslenme ve her kisiye uyacak degisik spor ve antreman programlari, spor ve antreman salonlariyla dolu bir ortamda yasiyoruz.

Ben sizlere burada bana uyan program ve sistemi paylasiyorum. Sizler yazimi okuduktan sonra baska bir program veya antreman kullanabilirsiniz, önemli olan hedefinize ulasmanizdir!


Bayag bir program denedim ve en nihayet bana en uygun olaninin P90X ve P90X3 oldugunu gördum. Ciddi antreman yatirimima gecen yil mayista basladim ve yilbasindan beri 3'cu sezonumu yapiyorum, bir sezon 3 aydir ve su an 8'ci ayimdayim. Eger sizde benim gibi ilk baslayacaginizda uzun zamandir en az haftanin 5 gunu ve her defasinda en az 1 saat duzenli bir sekilde spor/antreman yapmadiysaniz...spor veya antreman yapmiyorsunuz demektir.
Haftada 1-2 defa yesil sahada futbol oynamak veya basket atmak "Duzenli" spor/antreman yapmak degildir! Burada sizlere anlatmak istedigim duzenli ve sistematik bir sekilde spor/antreman yapmaktir. Haftadan haftaya 1-2 defa vucudu anormal bir sekilde zorlama degil, bunun yarardan cok zararli oldugunu dusunuyorum, vucudunu yararli bir sekilde gelistireceksen, saglikli bir sekilde formunu koruyacaksan bunu planli bir sekilde fazla aralik olmadan yapman sart.

Olurda P90X spor/antreman programini secerseniz ilk sezonda kendinizi asiri zorlamamanizi tavsiye ederim. Normalde 3 bölumden "Phase" olusan, her bölum 1 ay uzunlugunda...haftanin 6 gunu icin degisik antreman programlari vardir fakat sizlere tavsiyem ilk 3 ayiniza sakin bir sekilde baslamanizdir. Asagidaki resim P90X'in takip edeceginiz ilk ay programidir.



Yukaridaki programa baslamadan evvel sizlere tavsiyem ilk 3 ayinizi kendi görusumle cok daha saglikli bir gecis olacagina inandigim programla baslamaniz olacak. Basta yemek terbiyesi sart olmak suretiyle, onunda önemini bir asagidaki bölumde sizlerle paylasacam!

Ilk ayinizda haftada en az 3 defa olmak sartiyla örnegin pazartesi-carsamba-cuma veya pazartesiden cumaya kadar 5 gun "KenpoX" programini yapmaniz olacaktir. Bu programda dikkat edeceginiz en önemli nokta "Rotasyondur", Kenpo gölge dövusudur ve her hareketinizde gövdenizi saga ve sola cevirerek hareketlerinizi yapmanizdir. Bunun haricinde devamli hareket icinde olmaniz sart mesela "Jab, tek yumrukla vurmak" hareketinde her 2 ayaginizla ileri ve geri gitmeniz gibi...KenpoX dahil cogu P90X programlarda ziplama hareketleri vardir, sahsen ben bunlarin dizler icin yararli olmadigini dusunuyorum, özellikle yaslari benim gibi ilerlemis kisiler icin. Ziplama hareketlerinde tabii ki bos durmuyorum, ziplama yerine ayni hareketin hafif modifiyelisini yaparim. Degistrmedigim ve kesinlikle cok yararli oldugunu dusundugum tek ziplama hareketi "Jumping Jacks"dir.

Örnek olarak KenpoX'de 4 defa 1 dakikalik ara verilir. Bu 1 dakikalik araliklarda ilk evvela hafif yerinde kosma, ardindan ip atlama, jumping jacks ve son olarakta ziplayarak jumping jacks hareketi yapilir. Ben, ziplama jumping jacks (Power Jacks) yerine ziplama gerektirmeyen degisik jumping jackslere devam ederim (Ski Jacks, Front Jacks vs. vs.), kafamda 51 rakami vardir ve her dinlenme aralarinda jumping jacksleri 51 defa yaparim.

KenpoX'den hemen sonra vucudunuzu fazla sogutmadan en az 5 dakikalik karin calismasi kesinlikle tavsiyem olur. Bu 5-10 dakikada yapacaginiz karin hareketleri en fazla 5 hareketden olussun. Önemli olan 5 dakikada 10 cesit hareket degil, önemli olan dogru bir sekilde ve dogru tempoda hareketi tamamlamanizdir.
Tavsiye edecegim hareketler...

1.- Bisiklet surme, 1 dakika boyunca en fazla 30 tane yapacak sekildeki hizla yapacaksiniz. LINK
2.- Dagcilik, hedef 1 dakika boyunca 120 tane ve dikkat edeceginiz nokta vucudunuzu/gövdenizi mumkun oldugunca yere yakin tutmaniz olacaktir LINK
3.- Makas, bu hareketi ayni videodaki gibi yapmaya calisin, sure 1 dakika  LINK
4.- Bacaklari kaldirma, bu hareketi 1 dk boyunca takriben 30 defa yapacak hizda olsun LINK
5.- Mekik cekmek, dinlenmeden bir cirpida en az 100 ama hedef 200/300  LINK
6.- Mason Twist, 30 saniye boyunca yapabildigin kadar LINK

Sizlere kisaca benim haftalik yemek programimi yazayim. Gunde 5 veya 6 defa yerim. Sabah kahvaltisi, ögle ve aksam yemeklerim harici, bunlarinda aralarindada 1 dilim ekmek, 1 elma/muz, 1 tas corba icerim. Sebebi ise migdeyi bastirmaktir yani buyuk yemek ögunleri haricinde karnimin fazla acikmamasini saglamak.

Örnegin,
Sabah kahvaltisi: 1 tas corba + yarim kangal sucuk (kucuk kangal)+ 1 dilim ekmek ve bazen yanina tadimlik 2 veya en fazla 3 tane zeytin.
2 saat kadar sonra: 1 dilim ekmek, bunun ustune ince tabaka recel tad vermek icin olabilir.
Ögle yemegi: 4 normal boyutta haslanmis patates ve 2 kizarmis/haslanmis salam
2 saat kadar sonra: 1 elma, 1 muz veya 1 portakal veya 3-4 tane erik vs. vs.
Aksam yemegi: 200gram Tonbaligi ve 250 gram civari salata
2 saat kadar sonra: Protein bar veya 1 tabak salata ve yanina takriben 50 gram beyaz peynir veya ekmeksiz 1 tas corbada olabilir.

Bazi gunler bunlar yeterli gelmezse, 1-2 tane havuc ve aralik ögunlerine 1 sise suyuda ekleyebilirsiniz.

Haftalik yedigim yemekler arasinda, makarna, sucuk, salam, tavuk, et, meyva, balik, köfte, kiymali sos, protein bar, degisik corbalar (Tarhana, mercimek, ezo gelin, yayla vs.) pilav, bulgur, etli kurufasulye/nohut, lazanya vs. vs. bulunur.

Gunde 3 ögun yemegini tok olana kadar yemeye dikkat et yani doyana/patlayana kadar degil! 1 ay kadar evvel bir oturusta 250gram makarnayla yaninda yarim kangal sucuk yerdim, bunu su an 150 grama kadar dusurdum ve fazla dusurmeyi dusunmuyorum. Benim icin bu miktar hem doyuruyor, hemde gerekli enerjiyi sagliyor.

Kural olarak suna dikkat edin, eger yemekten sonra uyku bastirirsa ihtiyacinizdan fazlasini yiyorsunuz demektir!

- Genel olarak gelisim kaydetmek icin ALTIN kurallar -
  • Seker ve tatlilardan 110% uzak durmaniz sart, bunun pazarligi yok! Tatli konusunda protein barlar ihtiyacinizi fazlasiyla karsilar. Biliyorum, daha evvelki konusmamizda protein barlarin pahali oldugunu söylediniz fakat inanin hergun protein bar yemenize gerek yok. Sadece caniniz tatli cektiginde yiyeceksiniz yani bir baska deyisle buyuk ihtimalle 15 tanelik protein bar kutusu sizi en az 1 ay göturur belki 2 ay ve bu arada tamamen zararli olan tatlilardan uzak durmus oluyorsunuz. Birkac degisik protein barlari yedim ve en cok hosuma giden, Good Life Nutty Peanut. Bundan 6 paket satin aldigimda yani toplam 90 adet o zaman tanesi 50 euro kurusuna geliyor ve bana cok uzun sure yetiyor. Bunun enerji/protein/yag ve seker miktarini gösteren bilancosu icin "innehåll" linkine tiklayin...   LINK  
  • Tok olana kadar yiyeceksin doyana kadar degil!
  • Meyva yenir sebzenin suyu icilir. Meyva suyu hem cok seker icerir, hemde tonla kalori.
  • Her turlu asitli iceceklerden uzak dur.
  • Yapacagin antremani ya tam yap - ya da hic yapma. Antreman sonunda terden sirilsiklam degilsen, kollarin, omuzlarin, bacaklarin vs. yorgunluktan agrimiyorsa bosuna zaman kaybettin demektir.
  • Antremandan sonra yemek ve sigara icin en az 30-40 dakika beklemen sart yoksa yaptigin antremanin pek bir degeri olmaz! Vucudunun dinlenmesine izin vermek zorundasin.
  • Alkol kullanimini duzene koyman sart. Kalkip bir papaz veya haci hoca gibi yasa demiyorum sadece antreman yaptigin gunlerde alkolden uzak dur. Özellikle sarap ve bira muazzam göbek yapar, mumkunse bu icecekleri en fazla ayda 1-2 defa ic ve dozunu kacirmadan.

- KenpoX'de dikkat edeceginiz noktalar -
  • Block hareketlerinde (son 20 dakikalarda) önemli olan bacaklarinizi ata binermis gibi genis acmaniz ve mumkun oldugunca dizlerinizi bukmenizdir. Eger 30 block hareketi sonunda bacaklariniz agrimiyorsa yeterince dizlerinizi bukmuyor, bacaklarinizi yeterince acmiyorsunuz ve en nihayet tum hareketi bosu bosuna yapiyorsunuz demektir.
  • KenpoX'e baslamadan evvel taze suyunuzu ve terinizi silecek havlunuzu almayi unutmayin. Antreman icinde su icecek olursaniz sadece yudumlayin, fazla icmeyin.
  • Sadece kol ve el hareketlerine konsantre olmayin, ayak hareketleride en az kol ve el hareketleri kadar önemlidir.
  • Tempo, Tempo, Tempo...mumkun oldugunca videodakilerle ayni tempoyu tutturmaya calisin. Kendinizi zorlamaktan cekinmeyin. Biraz yoruldunuz diye birakmayin, pause tusuna tiklayin ve yeterince dinlendikten sonra antremaniniza devam edin.
  • Isinma ve sogutma hareketlerini es gecmeyin, bunlar en az antreman kadar önemlidirler.
  • Hedef, antreman icinde oluk oluk terlemek ve vucudu esnetmektir ergo tonla kalori kaybetmen kacinilmazdir.
  • Haftada 3 defa KenpoX yapiyorsaniz, hedefiniz haftada bunu 5'e cikarmaktir ve bunu en kisa zamanda yapmaniz sart. En gec ilk 2 haftada 3 defa sonrasindaki haftalarda antremanlarinizi 5'e cikarmaktir. Tekrar hatirlatmakta fayda var...kan ve ter harcamadan biryerlere gelmeniz imkansizdir!

- Gelismenizi Kaydetmek -
Saglikli beslenip, sistematik bir sekilde programinizi takip ederseniz vucudunuzda muhakkak aydan aya gözle görulur gelismeler olacak. Amaciniz sadece vucut yapmak olmasin ayni anda esnek ve de guclu bir vucuda sahip olmak cok daha yararlidir.

Sizlere 3 aylik programim haricinde haftalara böldugum aylik hedeflerim oldugunu ve bu hedeflerin cok isime yaradigini paylasmak istiyorum. Bu haftalara böldugum aylik hedeflerim nedir?

Bu ay (subat ayi) ay sonunda bir oturusta yani hic dinlenmeden 50'nin uzerinde Şınav cekmek. Ilk haftasonumda 35 cektim, bu hafta 41'e ciktim ve hedefime ulasmam icin daha 2 cumam var. Eger bu ayin 28'inde bir cirpida 50+ Şınav cekebilirsem martda baska bir hedef planliyorum. Böyle kucuk oyunlarlada gelismelerinizi haftadan haftaya görmek sizlere extradan bir guc veriyor   ;)

Son olarakta insan vucudu cok esnek bir organizmadir. Eger saglikli beslenir ve planli programinizi takip ederseniz her ne kadar hantal olursaniz olun, her ne kadar kilolu olursaniz olun, vucut muhakkak olumlu bir sekilde cevap verecektir.


P90X veya KenpoX'e baslarsaniz ve antreman programi hakkinda sorulariniz olursa buraya yazarsiniz veya skype uzeri görusuruz- ilk ayinizda sizlere bol sanslar.

May Teh Force Be With You,

*******************************************************************************************************


Dun aksam yeni bir iRacingci arkadasla tanistik ismi Yusuf, ona buradanda TTM'e hosgeldin diyorum. Kendisi gercek hayattada yariscidir ve iRacingdeki buyuk ilgisi Nascardir.

Son olarakta dun aksamki Brands Hatch antreman, kvalifiye ve yarisimiza katilan tum arkadaslara tesekkurler. Cok guzel eglendik, yarisimizda ise Kerem Dah Alyan 25 dakikalik yarista pitten basladigi halde 2'ci olan bana bile 22 kusur saniye cakmistir yaris sonunda, tebrikler kardesim zaten sendende baska birsey beklemezdik, az kaldi yakinda hepimize iRacingi biraktiracaksin   ;)








Ve son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi,...





- Güç ve Kontrol -

30 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler abi. Arşiv yapılacak bir yazı olmuş. Ellerine sağlık. Dün akşam aranıza katılabildiğim için bende çok mutlu oldum . Keşke herkesin vakti uysa da böyle kendi aramıza sıkıntısız güzel yarışlar yapabilsek.

    YanıtlaSil
  2. Eyvallah Husnu,
    Amac hep beraber saglikli ve uzun bir hayat yasamamizdir ;)

    Dunku takim odamizda cok eglendik, 70 dakikalik antremanda ben, Ozan ve Fevzi kendi aramizda en iyi zamani atmayla savas verirken, Erdem ve Enis'de birbirleriyle savas veriyorlardi...Dah Kerem tek ayakla surerek hepimize 2 saniye caktiktan sonra Pizzasini yemeye devam etti :P

    Kvalifiyede cok eglenceli gecti ama asil Crém De La Crém yarisimizdi. 1'cinin kim olacagi haricinde kimlerin 2'ci, 3'cu, 4'cu, 5'ci ve 6'ci olacagi tamamen surprizlerle doluydu.

    Saglam gögus antremanlari,...
    http://youtu.be/UUwSKJjx9Go?t=1m51s


    YanıtlaSil
  3. Abi eline sağlık süper bir yazı olmuş her zamanki gibi.Spor kısmını henüz okumadım dediğin gibi boş bir vakitte uzun uzun okumayı düşünüyorum.Blog sayfasının arka planını söylemeye bile gerek yok screenshotlar enfes..

    YanıtlaSil
  4. Eyvallah Fevzi,
    Arka plani degistirmemiz bencede cok iyi oldu, belki 3 aydan 3 aya degistiririz ;)

    YanıtlaSil
  5. dün gece sözümde durdum aktım daytonada :D
    1 yarısta yusufla takım olarak calıstık cok ii yarıs cıkardık :D
    1 tane 1. lik
    1 tane 3.lük
    1 tane 14. lük kazaya karıstık

    YanıtlaSil
  6. Son yarisiniz cok saglam gecmis, neredeyse 4'lu gecmissiniz star/finish cizgisini, tebrikler ;)
    Dun biraz antreman ve kvalifiye attim RUF'la, bugun haftalik Nascar yarislarimi yaparim sonrada ver elini 200 turluk Daytona. Pazara Brands Hatch yarislarinda yardiririm.

    YanıtlaSil
  7. abi adamlarla 19 tur 2 wide gittik bi onlar bi biz gectik mükemmel bir kapışma oldu cirkefliklerle dolu ama tatlı cirkeflikler :D
    switchlerde önleri kesmeler falan youtube a yüklücem replay i aksama ölümüne bir yarıs oldu yusufun blinklemesi yüzünden full pusher takıldı onun moturu rahatlatmak icin adamlarının önüne gecip kesmeler falan 6 tur kala öne gectiler dayanamadılar switch yapmak zorunda kaldılar 3 tur kala switchte daldık aralarına :D geçtik liderlige koptuk diger gruptan zaten direk abi cok iyi yarıstı hatta suana kadar yaptıgım en iyi daytonaydı yusufta saolsun beraber harcadık elemanları gecenin 1 de bide :D videoyu koyunca anlarsınız zaten nasıl bir adrenalin ile geçtigini :D

    YanıtlaSil
  8. photofinish i kacırdık ya 0.05 saniye ile :D bi dahaki yarıstada kafada olursak ben salıcam yusuf u liderlik icin :D

    YanıtlaSil
  9. Öyle bir anlattinki Volkan, agzimin suyu akti be kardesim. Video isteriz ;)
    Nascar C-Klas tasarimimiz nerede, yarislar bu hafta basliyor...

    1-2 yaris daha ve photofinish cebinizde ;)

    YanıtlaSil
  10. BrandsHatch kapismamizin videosu hazirdir beyler, buraya linkini, blogu tazeledigimde orayada eklerim ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=amFRn7qDUhk&feature=youtu.be

    YanıtlaSil
  11. tasarımlar c.tesi geliyor abi tasarımlar tradingpaint in prosunuda aldım
    yarısmaktan tasarımla ilgilenemiyorum abi daytona geldi a olucam koydum kafaya

    YanıtlaSil
  12. Abi ellerine sağlık. Video süper olmuş. Tamamen benim üzerime odaklanmışsın :)

    Volkan yaptığın tasarımları çok merak ediyorum. Bakalım nasıl birşey çıkacak. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  13. Daytona 500'ün ilk büyük kazası

    https://www.youtube.com/watch?v=7o-l-rbQ1Xk

    YanıtlaSil
  14. Çok iyi bir reklam çalışması olmuş.

    http://www.youtube.com/watch?v=TC-5RT3TGzQ

    YanıtlaSil
  15. Eyvallah Husnu,
    Paylastigin reklam videosu superdi, Hayooken, ha ha

    Ozan,
    Daytona500'deki kaza benim dunku Silverado yarisina benzemis ;)

    Bu haftaki GT3 serisinde 1500'luk SoF odasindaki yaris sonuclari ve adamlarin ortalama attiklari zamanlara dikkat edin. iRatingin 2000 altindaysa en kötu devamli 1.25'in baslarini atman sart, kendinizi ona göre göre gelistirin.

    http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=10230224&custid=64920

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. çalışmalarım başladı hafta sonuna net birşey cıkartıcam araçda dahil öncelik sizi düşünerek ruff track yapıcam hatta belli bir şekil belirledikten sonra bütün araçları ayarlıcam oval ve road un
    logo calısmasından biraz spotter yapayım size :D
    http://hizliresim.com/KZzYAA

    YanıtlaSil
  18. akşam Nascar antremanı yapsak fena olmaz :D

    YanıtlaSil
  19. evet ozan bu aksam antremanlara baslıcam bende 1 -2 el yarıs atarım b de ondan sonra bastır antreman :D

    YanıtlaSil
  20. http://www.youtube.com/watch?v=CmTOvnRfAJU

    Güzel bi video

    YanıtlaSil
  21. akşam 19.00 yarışına gireceğim ya,ne olursa olsun,SR artar hiç olmazsa :)

    Gen6 araçları kamyonet veya B class a göre çok daha oynak,arkadan yanlış veya fazla bir ittirme olunca diğer araçlar gibi kolay toparlanamıyorlar.Chevrolet daha oturaklı gibi,Ford çok fazla önden kayıyor

    YanıtlaSil
  22. aynen ozan bende o yarısta olacagım zaten200 turluk yarısta virajlarda yüklenmek gereksiz bişi son 30-40 tur kala duruma göre yüklenilir yoksa gereksiz bi risk e girmiş olursun
    gen6 lar cok agresif arabalar iyi yaklasmak lazım iterken epey konsantre olmak lazım eve gecince antreman yaparız beraber aynı yarısa düsermiyiz bilmiyorum bakalım hayırlısı hangi aralıklarla bölüyor odaları onuda bilmedigin için

    YanıtlaSil
  23. Cuma 04.00 teki yarışta oda 16 ya bölünmüş,491 kişi

    1500 lük odalardan birine düşeceğim gibi,katılımcı sayısı bu şekilde olursa 1470-1690 arası olmuş iratingler

    Yusuf ve Elegan abi gelirse aynı odaya düşeceğiz gibi

    YanıtlaSil
  24. Ilk yaris zamaninda odalar 17'ye bölunmus, bu aksam kacmaz beyler, ben kesin geliyorum. Bu arada ayni odaya dusecek olanlar pite beraber girip cikmalari sart ve stratejiniz birbirinizi en az 15-20 tur durterek degisme yapin yani arkadaki duzluklerde hafifce motoru sogutmasi gerekir. Degisim yapmak motoru hafifce sogutmadan daha uzun zaman tutuyor.

    Bugun aslinda bos gunum ama canim antreman cekiyor, cardio programimi yaptiktan sonra iRacinge daliyorum ;)


    Paylasim super Efkan,

    YanıtlaSil
  25. Yuh diyorum...bu nasil bir maddeden yapildiki kiriliyor?
    http://youtu.be/uLlVnsJLmwM?t=3m15s

    YanıtlaSil
  26. ilk uzun yarış için gayet iyiydi her ne kadar sonunu göremesem de tatmin oldum :D

    ilk turlarda duvara çok ufak sürttüm tamda tekere denk geldi ve direksiyon yamuldu pite girdim sc girdi şansa ama 3 tur geriye düşmeme engel olamadı.Her seferinde grubun en arkasında başlatmasına rağmen 4 restart ta da ilk 5 tekileri yakaladım hatta 4-5 tur lideri bile geçtim.Sorunsuz bir yarış olsaydı çok rahat ilk 5 te bitecekti.

    Sıradaki pist Phoenix'te hiç umudum yok.

    YanıtlaSil
  27. Cok sanssiz bir yaris olmus senin icin Ozan,
    Phoenix akar, cok zevkli bir pisttir ve burada 156 tur yarismak her yigidin yiyecegi nane degildir.

    Bu geceki muhabbet ve yarislarimizda herzamanki gibi super eglenceliydi. Yarin aksama tekrar haftalik TTM odamizi aciyorum Pist ve arac RUF Track/Watkins Glen Boot - Antreman/Kvalifiye/Yaris ;)

    Yarin TR saatiyle 14:00-18:00 arasi iRacing guncelleme nedeniyle kapali olacak, guncellemenin ne olacagi konusunda ise Sim ve Web guncellemesi deniyor.

    YanıtlaSil
  28. elegan abi check et istersen seriyi bak bakalım kim geçmiş seni :D nascar fixed ta benim profili kontrol et bi :D

    YanıtlaSil
  29. Tebrikler Volkancim saglam yarismissin ama biliyorsun bu...
    1) 36 haftalik bir yaris
    2) Önumuzdeki hafta kesin geciyorum seni ;)
    3) Nascar C ve B.Klas Fixlere baktinmi, he he

    Bu arada Yusuf'ada gecmisler olsun, daha yarisin basinda ucurmuslar onu :/

    YanıtlaSil
  30. ehehhehhe solasın abi eline bi su dökeyim dedim :P
    ir 1750 sr b 3.75 ben size dediydim daytona benim elleşmeyin diye :P bildigin kanatlandım 1100 lerdeydik simdi nerdeyiz :D

    YanıtlaSil