29 Mayıs 2017 Pazartesi

Team Türkiye MotorSport 2017-05-29

EY TTM,

Yeni bir iRacing haftasina girecez, gecen haftasonumuz herzamanki gibi 10/10'luk gecti, Dazz Hayat super ve misler gibi keyfini cikartiyoruz  ;)

Emir gecenlerde gercek hayattaki yarisinda kendi klasmaninda 18 arac arasindan 2'ciligi kapmistir. Muazzam bir basari ve tekrar tebrikler kardesim, biliyorsun hepimiz seninle buyuk gurur duyuyoruz ve bundan böyle seni zor tutarlar artik, he he he   LINK  ;)





Gecen aksam 10/10'luk bir paylasim sunuldu ve bunu kimsenin kacirmamasi lazim. Eminim bu gercekte yasanmistir. Hikayenin tumunu okumaniz önemli tabii, bunun icin "devamini okuyayim"'a tiklamaniz lazim LINK


Komutanimiz Gökhan uzayli olmaya ilk adimini atmistir - Ergo Oculuslanmistir, iyi gunlerde olsun tekrardan. Oculus icinde canli yayinimiz var, sagolsun Emir kardesimiz denedi ve Oculus hakkindaki dusuncelerini net bir sekilde izleyebilirsiniz LINK  ;)

- DRE - (Digital Race Engineer)
Ilk evvela bizlerle bu bilgiyi paylastigi icin Gökhan'a tesekkurler. DRE, tamamen iRacingde konusma iletisimi uzerine kurulmus saglam bir program. Toplamda 170'in ustunde komuta sahip ve tonlarca bilgi alis-veris imkani sunan 10/10'luk bir app.

Hemen fasulyenin faydalarina gecelim...DRE'yi kullanabilmeniz icin neler sart kosuluyor.
  • Ingilizce dilinde Windows
  • Voice Attack Full version 1.6 ve ustu
  • Mikrofon
  • iRacing
  • Internet baglantisi

** Bu arada kisaca baska önemli bir konuya degineyim...yaristaki hata marji..DRE'de su bilgide alinabiliyor -Incidents ahead on track - Baska söze gerek yok, sadece bu bile yarislarimiza basli basina  apayri bir strateji getirir  ;) **


Karar verdiniz, DRE'yi alip kullanacaksiniz, asagi-yukari 25$, bu sistem icin bedava.

Ilk basamaginiz windowsun kendi konusma programini 5-10 defa gözden gecirmeniz olacaktir...bunu yapmanizdaki en önemli faktör programin sesinize/sözlerinize ve ses tonunuza olan bagisikligini yukseltmenizdir. Haliyle...bu programin yarisini dahi kullanabilmeniz icin saglam bir ingilizce sart bunuda bastan yazmis olalim.

Ne voiceattack - ne de DRE bilgisayarinizi fazla yormuyor. DRE'nin en iyi sekilde calismasi icin iRacingin grafik ayarlarindan yarisci sayisini 63'e cekmeniz sart. Voiceattack'i herzaman admin modunda calistirmaniz önemli. Yaris icinde benzin ile verdiginiz komutlar herzaman secenek ekraninda ayarladiginiz ayar ile aynidir. DRE programi iRacingde hayalet ve izleyici modunda calismiyor.

Bir diger önemli bilgi ise DRE'nin sadece yol yariscilarina degil ciddi derin bir Nascar/Indy destegininde oldugudur  ;)

Bu program icin illede Oculus ve buna benzer VR'ye ihtiyac yok ama olurda elinizin altinda VR varsa tabii ki cok daha kullanisli olur dusuncesindeyim.





Bu arada Voiceattacktan kayit anahtarim geldi, Egil'dende DRE'yi kapmistim zaten ve sistemi deneim. Hersey mukemmel calisiyor.






Piyasada yaris oyunlari icin cok programlar var, bazilari bedava, bazilari parali. Ben Z1 ile basladim ve halen Dash FOV'um icin piyasadaki en iyisi benim icin, devamli kullaniyorum - cok memnunum. Bunun haricinde son zamanlarda Joel saglam ataklar yapti ve bilgi yönunden bazi bölumlerinde Z1'ide gecti. Yeni bir monitör alip Joel'ide oraya ekleyip - eklememe dusuncelerinde gezinirken DRE cikti (tekrar tesekkurler Gökhan, iyiki Oculus'u aldin kardesim) ve DRE'nin 1-2 videosunu izledikten sonra hic dusunmeden satin aldim.

DRE ile deneyimlerimde 1 tane kusur bulamadim...yalniz tekrar edeyim, DRE'yi iyi bir sekilde kullanmak ingilizceyi kesinlikle sart kosuyor ve Windowsunuzun ingilizce dilinde olmasinida sart kosuyor. Bu windowsun degisik dillerde DRE ile calismalari var ve forumda bu konu hakkinda daha detayli bilgiler var...biraz arastirmak gerekiyor. Bunun artisina bakacak olursak...Eger ingilizceniz cok iyi degilse o zaman Ingilizce ögrenmek icin bundan iyi bir sebep bulamazsiniz  ;)

iRacing'e giris yaptignizda "Hi TK, it's a beautiful day- let's have some fun" ile baslayipta sonrada otomatikman pistin ismini, uzunlugunu, hava sicakligini, ruzgarin nereden estigini, odada kac yarisci bulundugunu, SOF'unu vs. vs. tonla bilgileri vermeside cok guzel bir artisi  :)

***********************************************************************************

Tolga'nin, Team Türkiye MotorSport Komando egitiminin ününü duymustum ama bu denli efektif oldugunu bilmiyordum...bakiniz örnek 1 ve örnek 2'ye  ;)

 Örnek 1, egitim öncesi...



Örnek 2, Tolga'nin özel kommando egitiminden sonraki hali  :D



Hayat cok guzel beyler, keyfini cikarin...Hayattan zevk almak icin cok birseyede ihtiyac yok, dunyaya olumlu bir yaklasim, bardagin yarisini dolu görmek fazlasiyla yeterde artar bile  ;)



Saglik ve spora gelince, takimimizda veya blogumuzu okuyanlar arasinda 1 kisiye bile yararimiz dokunduysa ne mutlu bizlere. Hastaliksiz bir hayat, guclu bir vucut ve kafayla hayatin tadini cikarmak, sadece cocuklarimizla degil...2'ci bilemedin 3'cu onuda bilemedin 4'cu kusakla beraber saglikli bir sekilde eglenebilmek icin cabaliyoruz, bunun ötesi yoktur beyler  ;)

Bol bol yuzun, bisiklet surun, inlines - skates, akliniza gelen-gelmeyen her turlu sporu yapiniz...there is NO LIMIT  :)

24 saatlik LosManyos yarisimiza gelince...cok rahatca 110% haziriz diyebilirim, Mulsan virajlarindan korkan - Porsche S'lerinden, hele hele Kat Di Korslardan korkan onlar gibim olsun deyip son olarak herzamanki gibi guzel bir video paylasimi ile tekrar görusmek uzere diyorum   ;)






- Ne Mutlu Türküm Diyene -


4 yorum: